2012-02-29

İktisadi Programlara DGS Semineri

29.02.2012 Çarşamba günü Malkara MYO İktisadi Programları (İşletme Yönetimi, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği) öğrencilerine Öğr. Gör. Senem ERGAN GÖYNÜŞEN tarafından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) konulu seminer düzenlenmiştir. Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’ndan 2010 yılında mezun olan ve DGS ile Hitit Üniversitesi Maliye Bölümü’ne geçiş yapan öğrencimiz Nazife GEÇKALMIŞ ve Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı’ndan 2007 yılında mezun olan ve DGS ile Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’ne geçiş yapan Ayla ÖZKÖK  seminerde hazır bulunarak öğrencilerin sordukları soruları yanıtladılar.

Seminerde DGS’nin kapsamı, çıkan soru tipleri, puan hesaplaması, okulumuzdaki iktisadi programlardan mezun olan öğrencilerin geçiş yapabilecekleri lisans programları, yerleştirme ve kayıt işlemleri, çalışma yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir.