Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2014-02-12

2013-2014 Akademik Yılı Staj İşlemleri



2013-2014 AKADEMİK YILI STAJ İŞLEMLERİ

1.    Sosyal Güvenlik Kurumunun herhangi bir şubesinden MÜSTAHAKLIK SORGU SONUCU BELGESİ alınacak,

2.    Öğrenci işlerinden alınan STAJ BAŞVURU FORMU doldurularak ilgili programdaki staj komisyon üyelerinden herhangi birine daha sonra MYO Yüksekokul Sekreterliğine en son olaraktan da staj yapılacak işyerine onaylatılacaktır. Staj uygulamasının başlangıç tarihinden en az 1 ay önce bu belge öğrenci işlerine MÜSTAHAKLIK SORGU SONUCU BELGESİ ile birlikte teslim edilecektir.

3.    Staj ile ilgili defter ve diğer evraklar öğrenci işlerinden alınacak ve aşağıda belirtilen tarihlerde staja başlanacaktır.

İşyeri Cumartesi günleri çalışıyor ise:

30 gün staj yapacak öğrenciler için:

Başlama Tarihi: 14 Temmuz 2014

Bitiş Tarihi: 20 Ağustos 2014

Not:28-29-30 Temmuz 2014 tarihleri Resmi Tatil olduğu için staja dahil değildir.)

40 gün staj yapacak öğrenciler için:

Başlama Tarihi: 14 Temmuz 2014

Bitiş Tarihi: 28 Ağustos 2014

Not:28-29-30 Temmuz 2014 tarihleri Resmi Tatil olmasına rağmen Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri için staja dahildir.)

İşyeri Cumartesi günleri çalışmıyor ise:

30 günlük staj yapacak öğrenciler için:

Başlama Tarihi: 14 Temmuz 2014

Bitiş Tarihi: 27 Ağustos 2014

Not: 28-29-30 Temmuz 2014 tarihleri Resmi Tatil olduğu için staja dahil değildir.)

4.    Staj dosyası ve diğer evrakların (staj değerlendirme formu, staj projeleri, CD’ler vb.) stajın bittiği yarıyılı takip eden ilk iki hafta içerisinde zarf ya da klasör içerinde öğrenci işlerine imza karşılığında şahsen teslim edilmelidir. (Posta ile gönderilen evraklarda yaşanabilecek sıkıntılardan okul idaresi sorumlu değildir).

MÜSTAHAKLIK SORGU SONUCU ALINMASI

Staj evraklarının kabul edilip işleme alınabilmesi ve öğrencinin staja başlayabilmesi için öğrencilerimizin Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri bürosuna Müstahaklık Belgesi ile Staj Başvuru Formunu birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. Müstahaklık belgesinin getirilmesi kanuni bir zorunluluk olup,0 getirilmemesi halinde öğrenciye staj defteri verilmeyecektir.

İki şekilde belge temini yapılabilmektedir:

1-   Öğrencin kendisine en yakın İl / İlçede bulunan S.G.K. Müdürlüklerine giderek müstahaklık belgesini temin edebilirler.

2-   Ayrıca P.T.T'den 1 TL karşılığında alınacak e-devlet şifresi ile www.türkiye.gov.tr üzerinden Müstahaklık Belgesi sorgulaması yapılabilir. Öğrencilerimiz almış oldukları e-devlet şifresi ile sisteme girerek ana sayfanın en üst bölümünde yer alan “e-hizmetler” butonunu tıklayıp anne veya babasının bağlı olduğu ve aşağıda belirtilen Sosyal Güvenlik Kurumuna ait şıkkı seçerek çıktı alabilecekler.  Öğrenci arkadaşlar Müstahaklık belgesi çıktısını Meslek Yüksekokulumuz Kütüphanesindeki yazıcıdan alabilirler. Bu konuda Kütüphane görevlisi Şef Ziya İŞCAN öğrenci arkadaşlara yardımcı olacaktır.

4/a Müstahaklık Bilgisi (Sosyal Sigortalılar)

4/b Müstahaklık Bilgisi (Bağkurlular)

4/c Müstahaklık Bilgisi (Kamu Çalışanları) 

 



G-YK7YH1TJPG