Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2012-10-03

Malkara MYO’ da “OSMANLI’ YI DOĞRU ANLAMAK” Konulu Konferans Düzenlendi



 

Malkara MYO’ nun 20. kuruluş yılını kutladığı 2012-2013 Akademik Yılı’nda düzenlenecek etkinliklerden ilki olan “Osmanlı’yı Doğru Anlamak” konulu konferans 2 Ekim 2012 Salı günü Malkara Kültür Sarayı’nda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL katıldı.


Malkara MYO Müdürü Doç.Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmasında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Türk genci ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünü hatırlatarak ulu önderimizin tarih bilgisinin ve tarih bilincinin milletimizin varlığını sürdürmesinde, gençlerimizin vatan sevgisinin ve ona bağlılık duygusunun tesisinde ne kadar önemli olduğunu vurguladığını belirtti.


Konferansta, Osmanlı tarihinin yazılı ve görsel medyada reyting uğruna çarpıtıldığının ve insanlara yanlış bilgiler verildiğinin altını çizen ŞİMŞİRGİL, gerçek tarihi öğrenmemiz için asıl kaynakları araştırmamız gerektiğini belirtti. Sohbet havasında geçen konferans sonunda öğrencilerin ve konukların sorularını cevaplayan ŞİMŞİRGİL coşkulu olarak salonu dolduran izleyicilere teşekkür etti.


Malkara MYO ailesi olarak biz de sayın hocamız Prof.Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL’ e teşekkür ediyor ve daha birçok konferansta beraber olmayı temenni ediyoruz.

 

 



G-YK7YH1TJPG