Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2012-12-12

Malkara Meslek Yüksek Okulunda “Tekirdağ Trak Yerleşmesi ve Trak Tümülüsleri” Konulu Konferans Düzenlendi



 

Malkara Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı Öğretim Görevlileri öncülüğünde düzenlenen “Tekirdağ Trak Yerleşmesi ve Trak Tümülüsleri” konulu konferans 11.12.2012 Salı günü Malkara MYO Konferans Salonunda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Tekirdağ Emekli Müze Müdürü Arkeolog Mehmet Akif IŞIN katıldı.


Konferansa Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat TAŞAN, Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.


Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmasında, “İnsanı tarih bilgisinden ve tarih bilincinden soyutlayamayız. Geçmişini bilen, merak eden, yanlış da olsa bilmeye çalışan, gelecek endişesi olan, geleceğe dönük bazı tahminler yapan, tek varlık tabi ki insandır. Tarih bilinci vasıtasıyla insan, kendi hayatının ve tarihinin anlamını ve amacını soruşturmakta ve sorgulamaktadır. Tarih bilgisi ve tarih bilinci, geçmiş hakkında, doğru bilgilerle inşa edilen bir anlayışla geçmişi anlamaya ve geleceği de tasarlamaya çok büyük katkılar sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.


Mehmet Akif IŞIN konferansta Trakya Bölgesi’ne adını veren Trak Medeniyenin şehir yerleşmesi ve o döneme ait ev yapılarından, yaşayış tarzları ve kullandıkları araç gereçlere kadar ayrıntılı bilgiler verdi. Bunun yanında, Trakya Bölgesi’ndeki tümülüslerden ve özellikle Trak Medeniyetinin krallarından biri olan Kersepleptes’e ait olduğu belirlenen Karaevli Köyü yakınlarındaki Harekattepe Tümülüsünün arkeolojik kazı çalışmalarını ve bu kazı çalışmaları sonucunda elde edilen eserleri ve yine Kersepleptes’in oğlu olduğu belirlenen Teres’in Naip Köyü yakınlarındaki Naip Tümülüsünün kazı çalışmalarını görseller eşliğinde anlatarak bilgiler verdi. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sayın IŞIN böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat TAŞAN olmak üzere herkese teşekkür etti.


Konferansın ardından günün anısına Malkara MYO Müdürü Doç. Dr. Murat TAŞAN, Mehmet Akif IŞIN’a plaket verdi.

 



G-YK7YH1TJPG