2013-07-03

Neden Malkara Meslek Yüksekokulu

NEDEN MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULU?

SEVGİLİ GENÇLER;

Meslek seçimi yaşamınızın en önemli kararlarından biridir. Sizlere bu kararınızda yardımcı olmak amacıyla Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulunu tanıtmak istiyoruz.

Malkara MYO 1993 tarihinde Trakya Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olup, 2006 yılında Tekirdağ merkezinde kurulan Namık Kemal Üniversitesine bağlanmıştır. Tekirdağ merkezine yakın mesafede bulunan Meslek Yüksekokulumuz 20 yıllık geçmişiyle, donanımlı fiziki altyapıya, eğitim-öğretim tecrübesine ve de güçlü akademik yapıya sahiptir. Meslek Yüksekokulumuzda, Üniversitemiz merkez yerleşkesindeki çeşitli birimlerden gelen öğretim üyeleri de ders vererek öğrencilerimize katkı sağlamaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzda 1 Doçent, 18 Öğretim Görevlisi ve 3 Okutman olmak üzere 22 akademisyen görev yapmaktadır. Öğretim Elemanlarımızın önemli bir bölümü lisansüstü çalışmalarını ve sektörlerle bağlantılarını sürdürmektedirler.

Malkara MYO mevcut eğitim ve yaşam kalitesi ile tercih edilen bir Meslek Yüksekokuludur. Malkara MYO, bugün itibariyle 7 farklı program ve 800‘e yakın öğrenci sayısıyla Namık Kemal Üniversitesinin önemli birimleri arasında yer almıştır.

Program çeşitliliğimiz, DGS sınavlarındaki başarılarımız, kontenjanlarının doluluk oranlarının yüksekliği ve öğrencilerimizin staj yeri bulma kolaylıkları önemli avantajlarımızdandır.

Malkara MYO, eğitim verdiği alanlarda nitelikli ara eleman yetiştiren ve ilgili sektörlerde dikkate alınan bir yükseköğretim kurumu olmayı hedeflemektedir. Malkara MYO üniversite-sanayi işbirliğini destekleyen, bilgiyi topluma yayan, sosyal-kültürel aktiviteleri teşvik eden ve günlük yaşamın her alanında etkili, tüm faaliyetleri ile sürükleyici bir güç olarak önemli bir misyon üstlenmiştir.

MALKARA MESLEK YÜKSEKOKULUNDA BULUNAN PROGRAMLAR

Programlarda eğitim süresi 2 yıl (4 yarıyıl)’dır. İki yılı başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler Önlisans diploması almaktadırlar. Bu süre içerisinde Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri 40 iş günü, diğer program öğrencileri ise 30 iş günü zorunlu stajlarını yaparlar.

Teknik Programlar Bölümünde;

Ø  Elektrik Programı,

Ø  Gıda Teknolojisi Programı,

Ø  Makine Programı,

İktisadi ve İdari Programlar Bölümünde ise

Ø  Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı,

Ø  Pazarlama Programı,

Ø  İşletme Yönetimi Programı,

Ø  Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı bulunmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuzda ikinci öğretim programı bulunmamaktadır. Uygulama faaliyetleri için elektrik atölyesi, makine atölyesi, gıda teknolojisi laboratuvarı, genel bilgisayar laboratuvarı ve muhasebe bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz fiziki olarak ortopedik engelli öğrencilerin eğitimine uygun hale getirilmiştir.

MYO mezunları Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili fakültelerin lisans programlarına girebilmektedirler. Okulumuzda bu sınava yönelik olarak öğretim görevlisi kadrosu öğrencilerimize gerekli desteği vermekle birlikte, kütüphanemiz vasıtasıyla DGS’na yönelik kitap vb. dokümanlar ücretsiz olarak öğrencilerimizin hizmetlerine sunulmaktadır. Çok sayıda mezun öğrencimiz her yıl çeşitli üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerine yerleşmektedir.

Kütüphanemiz önemli sayıda mesleki ve aktüel kitaplarla öğrencilere hizmet vermektedir. Aynı zamanda öğrenciler Üniversitemizin Merkez Kütüphanesi veri tabanından faydalanmaktadır.

Öğrencilerimizin Malkara İlçesinde barınma sorunları olmayıp, okulumuza bitişik olarak bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 424 öğrenci kapasiteli (212 Kız öğrenci ve 212 Erkek öğrenci) modern yurt binası bulunmaktadır. Ayrıca ilçemizde özel yurtlarda bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz, okulumuzda Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının ihale ettiği firma aracılığı ile öğrenci yemekhanesinde düşük ücretle yemek yiyebilmektedirler. Ayrıca okulumuzun kantininden de istifade edebilirler.

Meslek Yüksekokulumuzda öğrenciler ders dışı etkinliklere özendirilerek iş hayatının yanı sıra sosyal hayata da hazırlanmaktadırlar. Öğrencilerimizin mesleki yaşama dönük bilgilendirme toplantılarının ve bölgenin sorunlarına yönelik bilimsel aktivitelerin gerçekleştirildiği tam donanımlı 150 kişilik konferans salonumuz bulunmaktadır.

Malkara MYO’da öğrencilere yönelik teknik ve kültürel geziler, panel, konferans, seminerler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte düzenlenen organizasyonlar, sosyal aktiviteler, spor faaliyetleri ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. İlave olarak, Üniversitemiz merkez kampusundaki etkinliklere de öğrencilerimizin katılımı meslek yüksekokulumuzun imkânları ile sağlanmaktadır.

Meslek Yüksekokulumuz ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve haberlere okulumuz internet adresinden (web: http://www.malkaramyo.nku.edu.tr) ulaşabilirsiniz. E.posta; malkaramyo@nku.edu.tr; telefonumuz 0.282.250 37 00 ve 0.282.250 37 19

BİZİMLE BİRLİKTE GELECEĞE HAZIRLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYOR, SEVGİYLE KUCAKLIYORUZ.

Doç.Dr. Murat TAŞAN            .

Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü