Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2012-11-14

Yüksekokulumuzda “Dünden Bugüne Margarin” Konulu Konferans Düzenlendi



 

Malkara MYO tarafından düzenlenen “Dünden Bugüne Margarin” konulu konferans, 14.11.2012 Çarşamba günü Malkara MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak kısa adı MÜMSAD olan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kimya Yüksek Mühendisi Metin YURDAGÜL katıldı.


Konferansa Malkara MYO Müdürü Doç.Dr. Murat TAŞAN, Yüksekokul Öğretim Görevlileri, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.


Malkara MYO Müdürü Doç.Dr. Murat TAŞAN açılış konuşmasında, “Ülkemizde milli gelirin artışı ve yaşam şartlarının değişmesiyle birlikte endüstriyel margarin tüketimi hızla artmaktadır. Bunun yanında yaşam standartlarının artışıyla birlikte fonksiyonel margarin talebi artış eğilimi göstermektedir. Ülkemizdeki modern margarin teknikleri vasıtasıyla söz konusu ihtiyaçları karşılamak üzere güvenilir ve sağlıklı margarin üretilmekte ve tüketicilere de sunulmaktadır. Kamuoyundaki yanlış bilgiler sebebiyle margarine yönelik oluşan yanlış algı veya önyargı sebebiyle zaman zaman bu milli sektöre ciddi zararlar verilmektedir. Bu konferansın sonunda çeşitli önyargıların ortadan kalkacağını düşünüyorum” sözleriyle bu konudaki hassasiyetini dile getirdi.


Sayın Yurdagül konuşmasında “Yıllardır yanlış bilgiler nedeniyle margarine yönelik bir haksızlık yapılıyor. Biz de MÜMSAD olarak Türkiye’de bu yanlış algının ortadan kaldırılması ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda margarinler için gerekli standart ve kodekslerin hazırlanmasına ve uygulanmasına çalışarak, güvenilir ve sağlıklı ürünleri tüketicilerin tercihine sunmaya çalışıyoruz. Tüketicilerimizin rahatça yağ tüketmelerini sağlamak için üye firmalarımızın ürettikleri margarinleri, raflardan toplayarak analize gönderiyoruz. Bu analizlerle margarinlerin karnesini çıkartıyoruz. Margarin tüketicilerinin, MÜMSAD üyesi firmaların ürettiği margarinleri satın almaları ve ürünlerin üzerinde “trans yağ yoktur” etiketini aramaları konusunda duyarlı olmaları için bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. MÜMSAD olarak son 2 yıldır bıkmadan usanmadan margarin hakkında yanlış bilinenlerin yerine doğrularını koymak üzere profesyonel bir şekilde mücadele veriyoruz” sözlerini dile getirdi.


Konferansın ardından günün anısına Malkara MYO Müdürü Doç.Dr. Murat TAŞAN, Metin YURDAGÜL’e plaket verdi.

 



G-YK7YH1TJPG