Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2022-03-01

İş Yeri Uygulama Eğitimi Ziyaretlerimiz



 

Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Elemanları; Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ender ÇAKAL, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Metin DAĞ, Öğr. Gör. Deniz AZABAĞAOĞLU ve Öğr. Gör. Rahmiye SEZER sektörlerinde uluslararası başarılar elde etmiş firmalar olan Malkara İlçemizin çok değerli şirketleri;

YÜKAY Tarım Makineleri Paz. Tic. Ltd. Şti.,

KAANLAR Şirketler Grubu Süt ve Süt Ürünleri İmalatı,

MAYBİ Malkara Birlik Süt ve Süt Mamulleri A. Şti.,

Altay Gıda Grubu-Nurdan Gida Paz. Tic. Ltd. Şti. ve

Ünal Peynircilik Süt ve Süt Ürünleri İmalatı

Şirket yöneticilerine bir dizi ziyarette bulunarak  İş Yeri Uygulama Eğitimi Modeli hakkında bilgiler verdiler ve bu kapsamda ilgili firmalar ile işbirliği protokolleri imzalandı.

“İş Yeri Uygulama Eğitimi”, öğrencilerimizin öğrenim süresince kazandıkları teorik ve pratik bilgilerini, "İş Yeri Uygulama Eğitimi" dersi adı altında son dönemlerinde iş yerlerinde yapacakları tam zamanlı uygulamalı eğitimle bütünleştirerek, uygulama becerisi yüksek öğrenciler olarak mezun etmek amacıyla uygulamaya konulan yeni bir eğitim modelidir.

Üniversitemiz, öğrencilerimizin nitelikli istihdam edilebilirliklerini artırmak için bu eğitim modelini uygulamaya karar vermiş ve uygulamaya başlamıştır. Öğrencilerimiz son dönemlerini okula gelmeden 16 hafta süreyle tam zamanlı ve kesintisiz olarak iş yaşamına doğrudan katılarak yapacakları uygulamalarla tamamlarlar.

 

 



G-YK7YH1TJPG