Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo

 

Tarihçe

25 Şubat 1993 tarihinde Trakya Üniversitesi bünyesinde 4 program ile kurulmuş olan Meslek Yüksekokulumuz, 17 Mart 2006 tarihinde 5467 sayılı yasa ile bağlantısı değiştirilerek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesine geçmiştir. 

Meslek Yüksekokulumuz; ilk faaliyetine 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Halk eğitim merkezinin kendisine verilen bir bölümünde başlamıştır. 1997-1998 döneminden itibaren ise Tekel Pazarlama ve Dağıtım Müdürlüğü’ne ait bir bina kiralanarak eğitim-öğretim hizmetine burada devam etmiştir. Meslek Yüksekokulumuz 2005-2006 Akademik Döneminde inşaatı tamamlanan kendi hizmet binasına geçmiştir.


Meslek Yüksekokulumuzda Eğitim Öğretime Devam Eden Programlar

 Elektrik Programı,
 Gıda Teknolojisi Programı,
 Makine Programı,
 İşletme Yönetimi Programı,

 

Kapanan Programlar

 Büyük ve Küçükbaş Hayvan Yet. Programı,
 Çocuk Gelişimi Programı,
 Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı,
 Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
 Pazarlama Programı (E-Ticaret Programı),
 Yapı Tesisat Teknolojisi Programları

2011-2012 Akademik Yılında Meslek Yüksekokulumuzda Yapı Tesisat Teknolojisi Programı kapanmış yerine Makine Programı açılmış, YÖK kararına istinaden de Çocuk Gelişimi Programı Tekirdağ Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesine geçmiştir.

 

 

 

 

Öğr. Gör. Metin DAĞ

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Malkara Meslek Yüksekokulu Müdürü

 

Değerli Öğrenciler,

Meslek Yüksekokulumuz 1993 tarihinde Trakya Üniversitesine bağlı olarak kurulmuş olup, 2006 yılında Tekirdağ merkezinde kurulan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bağlanmıştır. Tekirdağ İl merkezine yakın olan Meslek Yüksekokulumuz 29 yıllık geçmişiyle, donanımlı fiziki altyapıya, eğitim-öğretim tecrübesine ve de güçlü bir akademik yapıya sahiptir.

Meslek Yüksekokulumuzda teknik programlar bölümü bünyesinde elektrik, gıda teknolojisi, makine programları, iktisadi ve idari programlar bölümü bünyesinde işletme yönetimi programı bulunmaktadır. 13 kadrolu öğretim elemanı ve 7 idari personel ile eğitim-öğretim faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Aynı zamanda, Üniversitemizin Tekirdağ merkez kampüsündeki çeşitli birimlerinden gelen öğretim üyeleri de Meslek Yüksekokulumuzda ders vererek öğrencilerimize katkı sağlamaktadırlar.

Öğrencilerimizin uygulama yapabilmeleri için Elektrik ve Makine Atölyesi, Gıda Teknolojisi Laboratuarı, Bilgisayar Laboratuarları ve önemli sayıda kitabın bulunduğu kütüphanemiz bulunmaktadır. Öğrencilerimiz için düzenlenen teknik ve kültürel geziler, panel, konferans, seminerler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte düzenlenen organizasyonlar, sosyal aktiviteler, spor faaliyetleri ve kültürel etkinlikler ile öğrencilerimizi hem sosyal hayata, hem de iş hayatına hazırlamaya çalışmaktayız.

Malkara Meslek Yüksekokulu mevcut eğitim ve yaşam kalitesi ile tercih edilen Meslek Yüksekokuludur. Meslek Yüksekokulumuz ile ilgili ayrıntılı bilgilere ve haberlere okulumuz internet adresinden (web: http:/www.malkaramyo.nku.edu.tr) ulaşabilirsiniz. Bizimle birlikte geleceğe hazırlanmak isteyen öğrencilerimizi bekliyor, sevgiyle kucaklıyoruz.

 

 



G-YK7YH1TJPG