Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2015-04-27

2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ STAJ İŞLEMLERİ



 

2014-2015 AKADEMİK DÖNEMİ

STAJ İŞLEMLERİ

 

1.    Öğrenci işlerinden alınacak olan STAJ BAŞVURU FORMU ilk önce öğrenci ile ilgili kısımlar doldurularak ilgili programdaki staj komisyon üyelerinden herhangi birine onaylatıldıktan sonra Meslek Yüksekokul Sekreteri Tarık YURT’a ve en son olarak staj yapılacak işyerine onaylatılacaktır. Öğrenci arkadaşlar bu Staj başvuru formlarını staj başlangıç tarihinden en az 2 ay öncesinde (En son başvuru Tarihi 18 Mayıs 2015’dir.)MÜSTEHAKLIK SORGU SONUCU BELGESİ ile birlikte öğrenci işlerine teslim edeceklerdir. Staj başvuru formlarını mazeretsiz olarak geç teslim edenler anılan dönemde staj yapamayacaklardır.

 

2.    Staj başvuru formlarını belirtilen zamanda eksiksiz olarak öğrenci işleri bürosuna teslim eden öğrenciler staj defterlerini Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün belirteceği bir tarihte alabilecekler ve aşağıda belirtilen tarihlerde staja başlayacaklardır.

 

İşyeri Cumartesi günleri çalışıyor ise:

 

30 günlük staj                                                                 : 13 Temmuz 2015 -18 Ağustos 2015 tarihleri arasında olacaktır.

(17-18 Temmuz 2015 tarihleri resmi tatil olduğu için staja dahil değildir.)

 

40 günlük staj                                                                 : 13 Temmuz 2015 - 27 Ağustos 2015 tarihleri arasında olacaktır.

(17-18 Temmuz 2015 tarihleri resmi tatil olmasına rağmen Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerinin stajına dahil edilmiştir.)

 

İşyeri Cumartesi günleri çalışmıyor ise:

 

30 günlük staj: 13 Temmuz 2015 - 24 Ağustos 2015 tarihleri arasında olacaktır.

(17-18 Temmuz 2015 tarihleri resmi tatil olduğu için staja dahil değildir.)

 

3.    Staj dosyası ve diğer evrakların (staj değerlendirme formu, staj projeleri, CD’ler vb.) stajın bittiği yarıyılı takip eden ilk iki hafta içerisinde zarf ya da klasör içerinde öğrenci işlerine imza karşılığında şahsen teslim edilmelidir. (Posta ile gönderilen evraklarda yaşanabilecek sıkıntılardan okul idaresi sorumlu değildir).

MÜSTEHAKLIK SORGU SONUCU ALINMASI

Staj evraklarının kabul edilip işleme alınabilmesi ve öğrencinin staja başlayabilmesi için öğrencilerimizin Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri bürosuna Müstehaklık Belgesi ile Staj Başvuru Formunu birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. Evraklardan biri eksik olduğunda öğrenciye staj defteri kesinlikle verilmeyecektir.

 

Müstehaklık belgesi öğrencinin bakılmakla yükümlü olup olmadığını gösteren bir belge olup, getirilmesi zorunludur.

 

İki şekilde belge temini yapılabilmektedir:

 

1-   Öğrencinin kendisi en yakın İl / İlçede bulunan S.G.K. Müdürlüklerine giderek müstehaklık belgesini temin edebilirler.

 

2-   P.T.T'den 1 TL karşılığında alınacak e-devlet şifresi ile www.türkiye.gov.tr üzerinden Müstehaklık Belgesi sorgulaması yapılabilir. Öğrencilerimiz almış oldukları e-devlet şifresi ile sisteme girerek ana sayfanın en üst bölümünde yer alan “e-hizmetler” butonunu tıklayıp anne veya babasının bağlı olduğu ve aşağıda belirtilen Sosyal Güvenlik Kurumuna ait şıkkı seçerek çıktı alabilecekler.  Öğrenci arkadaşlar Müstehaklık belgesi çıktısını Meslek Yüksekokulumuz Kütüphanesindeki yazıcıdan alabilirler. Bu konuda Kütüphane görevlisi Memur İhsan IŞIK öğrenci arkadaşlara yardımcı olacaktır.

 

Ø 4/a Müstehaklık Bilgisi (Sosyal Sigortalılar)

Ø 4/b Müstehaklık Bilgisi (Bağkurlular)

Ø 4/c Müstehaklık Bilgisi (Kamu Çalışanları)

 

 

 

Not: Ailesinin sosyal güvencesi olmayanlar ve ailesinin sosyal güvencesi olmasına rağmen sağlık haklarından yararlanmayanlar her üç sorgulamayı da yaparak üç adet çıktı alacaklardır. Müstehaklığı olanların ilgili belgeyi getirmeleri yeterlidir.

 



G-YK7YH1TJPG