Malkara Meslek Yüksekokulu
NKU Radyo
2023-04-20

2022-2023 Öğretim Yılı Sonunda Yaz Stajı Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine



 

Öğrencilerimiz aşağıdaki linkte mevcut olan staj başvuru formunun çıktısını alarak

EYS-FRM-473

TNKÜ Zorunlu Staj Formu

kendileri ile ilgili kısımları doldurarak staj yapacakları işyerine onaylatacaklardır.

        Öğrencilerimiz bu staj başvuru formlarını staj başlangıç tarihinden en geç 1 ay öncesinde e-devlet sisteminden SPAS MÜSTEHAKLIK BELGESİ ile birlikte Staj bürosuna teslim edeceklerdir. Staj başvuru formlarını mazeretsiz olarak geç teslim edenler anılan dönemde staj yapamayacaklardır.

        Staj başvuru formlarını belirtilen zamanda eksiksiz olarak Staj bürosuna teslim eden öğrencilerimiz isterlerse basılmış staj defterlerini alabilecekler veya aşağıdaki linkte mevcut olan staj dosyasının çıktısını alıp kullanabileceklerdir.

 

EYS-FRM 484

TNKÜ Meslek Yüksekokulları Staj Dosyası

 

         Staj Ücretlerine Devlet Katkısı Ödemesi ile ilgili, özel işletmelerde staj yapan öğrencilere staj yaptığı işyeri tarafından staj ücreti verilmesi durumunda İşletmelerde İşyeri Stajı Sözleşmesi kullanılacaktır.

NOT: Sözleşme kullanılacaksa 3 takım çıktısını alınız. Eksiksiz doldurup imzalayınız. Sözleşme staj yapacağınız işyeri tarafından onaylandıktan sonra Meslek Yüksekokulumuz Staj Bürosuna TNKÜ Zorunlu Staj Formu ve Müstehaklık belgesiyle birlikte teslim ediniz.

Öğrencilerimiz aşağıda belirtilen tarihlerde staja başlayacaklardır.

İşyeri Cumartesi günleri çalışıyor ise:

Başlama Tarihi : 10 Temmuz 2023

Bitiş Tarihi       : 12 Ağustos 2023

 

İşyeri Cumartesi günleri çalışmıyor ise:

Başlama Tarihi : 10 Temmuz 2023

Bitiş Tarihi       :  18 Ağustos 2023

İkinci Sınıf öğrencilerimiz staj dosyalarını staj bitiminden itibaren en kısa sürede Meslek Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri bürosuna teslim edeceklerdir.

Staj defterleri kargo ile gönderilebilir ancak kargo ile yapılacak gönderilerin teslimat sürecinde  yaşanabilecek olumsuzluklardan Meslek Yüksekokulumuz  sorumlu değildir.

Birinci sınıf öğrencilerimiz ise staj defterlerini staj bitiminden sonra 2023-2024 Akademik Yılı Güz Yarıyılı ders başlangıcında Öğrenci İşleri bürosuna teslim edebilirler.

SPAS MÜSTEHAKLIK BELGESİNİN ALINMASI

1- Öğrencilerimiz e-devlet şifresi ile www.türkiye.gov.tr adresine girerek arama menüsüne SPAS Müstehaklık sorgulama diye yazdıktan sonra alt tarafa çıkan linki tıklayıp karşısına çıkan bilgilerin direkt çıktısını almayıp üst menülerde bulunan Barkodlu belge oluştur butonunu tıklayıp belgenin çıktısını alabilirler.

2- E-devlet şifresi ile müstehaklık belgesi alamayan yani ekranda hiçbir bilgi göremeyen öğrencilerimiz  ikamet ettikleri en yakın İl / İlçede bulunan S.G.K. Müdürlüklerine giderek müstehaklık belgesini temin edebilirler.

3- Staj yapacak öğrenciler Meslek Yüksekokulumuz tarafından staj süresi boyunca İş kazası Meslek Hastalığı sigortası (Kısa vadeli sigorta kolu) ile sigortalanacaktır.

 

 



G-YK7YH1TJPG