2012-12-22

DGS Bilgilendirme Semineri Düzenlenmiştir

19.12.2012 Çarşamba günü Malkara MYO Teknik Programları (Gıda Teknolojisi, Makine ve Elektrik) öğrencilerine ve 20.12.2012 Perşembe günü Malkara MYO İktisadi Programları (Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm ve Otel İşletmeciliği ve İşletme Yönetimi) öğrencilerine Öğretim Görevlisi Senem ERGAN GÖYNÜŞEN tarafından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) konulu seminer düzenlenmiştir.

Yüksekokulumuz Tesisat Teknolojisi Programından 2009 yılında mezun olan ve DGS ile Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’ne geçiş yapan öğrencimiz Sabire ŞENER de seminerde hazır bulunarak öğrencilerin DGS hakkında sordukları soruları yanıtlamıştır.

Seminerde DGS’nin kapsamı, çıkan soru tipleri, puan hesaplaması, okulumuzdaki teknik ve iktisadi programlardan mezun olan öğrencilerin geçiş yapabilecekleri lisans programları, yerleştirme ve kayıt işlemleri, çalışma yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir.