2012-02-27

Teknik Programlara DGS Semineri

27.02.2012 Pazartesi günü Malkara MYO Teknik Programları (Gıda Teknolojisi, Makine, Elektrik, Yapı Tesisat Teknolojisi, Büyük ve Küçük Baş Hayvan Yetiştiriciliği) öğrencilerine Öğr. Gör. Senem ERGAN GÖYNÜŞEN tarafından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) konulu seminer düzenlenmiştir.

Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programından 2010 yılında mezun olan ve DGS ile Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’ne geçiş yapan öğrencilerimizden Fatih KORHAN ve Semih IŞIK da seminerde hazır bulunarak öğrencilerin sordukları soruları yanıtladılar. Seminerde DGS’nin kapsamı, çıkan soru tipleri, puan hesaplaması, okulumuzdaki teknik programlardan mezun olan öğrencilerin geçiş yapabilecekleri lisans programları, yerleştirme ve kayıt işlemleri, çalışma yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir.